Bike fit

Haal meer uit jezelf en je fiets, doe een Bike-fit.

Een optimale zit-positie is van essentieel belang om zo efficiënt mogelijk te fietsen waarbij blessure preventie, comfort en maatwerk de kern van de Bike-fit vormen.
Tijdens de Bike-fit is er uitgebreid aandacht voor uw persoonlijke wensen, fiets doelstellingen en eventuele fysieke klachten of blessures.

Een wedstrijd-rijder heeft een andere positie dan een recreatieve fietser, voor deze laatste groep is comfort meestal belangrijk terwijl de wedstrijdrijder of sportieve fietser graag wat comfort inlevert om het maximale uit zich zelf te halen.

Tijdens de Bike-fit worden de schoenplaatjes afgesteld en worden de voetwelvingen gemeten waarbij een advies gegeven wordt t.a.v. fietsschoen zooltjes.

Daarnaast meten we de afstand tussen van uw zitbot beentjes om de juiste zadelbreedte te bepalen.
Verder is er natuurlijk volop aandacht voor de gehele afstelling van uw fiets passend bij uw ambitie, fysieke mogelijkheden en wensen. Door middel van aanpassingen aan de zadelstand, zadelhoogte, stuurhoogte, stuurpen lengte, stand van voeten en knie positie bereiken we hiermee voor u meest optimale fietshouding.

Ter afsluiting van de Bike-fit sturen wij u per e-mail een Bike-fit rapport met de resultaten.

De kosten voor een Bike-fit zijn €80,-
Bij aanschaf van een nieuwe fiets kunnen deze kosten worden gereduceerd. (Afhankelijk van de aanschaf prijs van de nieuwe fiets)

Optimale positie

Door middel van aanpassingen aan de zadelstand, zadelhoogte, stuurhoogte, stuurpen lengte, stand van voeten en knie positie bereiken we de voor u meest optimale fietshouding.

Fietsmeting voor racefiets én meer

Deze Bike-fit is geschikt voor:

Racefietsen
Gravelbikes
Mountainbikes
Sportfietsen


Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u met ons contact opnemen.