Shimano terugroepactie

155

Shimano start een inspectie- en vervangingsprogramma van bepaalde 11-speed HOLLOWTECH II race-cranksets geproduceerd tussen 1 juni 2012 en 30 juni 2019, in verband met een mogelijk probleem met het loslaten van de binding.

Het betreft specifiek de Shimano ULTEGRA FC-6800, DURA-ACE FC-9000, ULTEGRA FC-R8000, DURA-ACE FC-R9100 en FC-R9100-P 11-speed bonded HOLLOWTECH II race-cranksets in Europa. Shimano heeft meldingen ontvangen die aangeven dat de gebonden delen van de crank kunnen los raken en breken. Hierdoor lopen consumenten het gevaar te vallen, met mogelijk letsel tot gevolg.

Gratis inspectie en vervanging

Om deze situatie te verhelpen, zal Shimano elke toepasselijke crankset laten inspecteren. Bij Verdoes Fietsen kunt u uw Shimano Ultegra en Dura Ace crankstel laten controleren, ook als uw racefiets niet bij ons is aangeschaft. Shimano zal elke crankarm die niet aan het inspectieproces voldoet vervangen.

Deze inspectie is bedoeld om vast te stellen of de crankarmen een mogelijk probleem vertonen met het loslaten van de verbinding en om elk mogelijk veiligheidsrisico voor onze consumenten snel te verhelpen. Niet alle Ultegra en Dura Ace-crankstellen hoeven te worden geïnspecteerd. Het betreft alleen cranksets die zijn geproduceerd tussen 1 juni 2012 en 30 juni 2019.

Shimano zal alle cranksets die het inspectieproces niet doorstaan gratis vervangen.

Check het typenummer en de productiecode.

Als het typenummer op jouw crankarm FC-6800, FC-R8000, FC-9000, FC-R9100 of FC-R9100-P is, dan is het van belang om de productiecode te controleren. De desbetrffende modellen zijn vóór juli 2019 geproduceerd en hebben de volgende tweeletterige productiecode: KF, KG, KH, KI, KJ, KK, KL, LA, LB, LC, LD, LE, LF, LG, LH, LI, LJ, LK, LL, MA, MB, MC, MD, ME, MF, MG, MH, MI, MJ, MK, ML, NA, NB, NC, ND, NE, NF, NG, NH, NI, NJ, NK, NL, OA, OB, OC, OD, OE, OF, OG, OH, OI, OJ, OK, OL, PA, PB, PC, PD, PE, PF, PG, PH, PI, PJ, PK, PL, QA, QB, QC, QD, QE, QF, QG, QH, QI, QJ, QK, QL, RA, RB, RC, RD, RE, en RF.

Indien zowel het typenummer als de productiecode overeenkomen met de lijst hierboven, is het van belang de crankset te laten inspecteren.

Het typenummer is in dit geval dus FC-6800 en de productiecode is LG.